Stanje na putevima

Na većini putnih pravaca kolovoz mokar i klizav

mostar_kisa_nevrijeme stanje na putevima

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor – Jablanica)

Kolovoz većine putnih pravaca u BIH jutros je mokar i mjestimično klizav, dok u kotlinama i uz riječne tokove u nedjelju ujutru iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK) upozoravaju na smanjenu vidljivost, zbog magle, prenosi Anadolu Agency (AA).

Stoga iz BIHAMK-a apeluju na vozače da budu maksimalno oprezni i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor – Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar – Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres – Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača – Novi Travnik – Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Maglaj – Doboj (raskrsnica na ulazu u Maglaj), Travnik – Vitez (Nova Bila), Olovo – Kladanj (Olovske Luke), Stupari – Živinice – Šićki Brod, Šićki Brod – Orašje, Livno – Kamensko, Drvar – Bosansko Grahovo i Šešlije – Modriča.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 7 do 19 sati, zaključuju iz BIHAMK-a.