stanje na cestama

Na Vranduku se čeka po dva sata, a u tunelu nema ni pet radnika

vranduk cekanje

Podsjećamo, radovi treće faze na dionici Kladanj – Podpaklenik na prevoju Karaula su u finalnoj fazi

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Prema informacija sa lica mjesta, koje dobijamo od naših čitalaca, kilometarske kolone su već formirane.

– Čeka se i po dva sata, situacija je užasna. U isto vrijeme u tunelu radi tek pet ljudi. Ovo je stvarno sramota, kaže jedan od vozača.

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Olovo-Kladanj-Vlasenica, Srebrenik-Orašje, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Tarčin-Konjic, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i radove u Jajcu i Mostaru.

Podsjećamo, radovi treće faze na dionici Kladanj – Podpaklenik na prevoju Karaula su u finalnoj fazi, a planirani završetak radova je 31. jula 2019., potvrđeno je Feni iz JU Ceste Federacije BiH.

Radovi su počeli u junu 2018., a prvobitno je bilo planirano da budu završeni u martu 2019. Uslijed vremenskih neprilika tokom zime i u proljetnom periodu, izvođaču je odobreno produženje roka.