Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vremenska prognoza

Na zapadu i sjeverozapadu Bosne jutros oblačno sa pljuskovima i grmljavinom

kisa

Kiša, pljuskovi i grmljavina očekuju se na zapadu i sjeverozapadu Bosne, a prema kraju dana ili u večernjim satima u većini područja

Na zapadu i sjeverozapadu Bosne jutros je oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. U ostatku BiH sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 14, Bugojno 16, Drvar, Ivan-sedlo i Zenica 17, Bihać, Sanski Most i Sarajevo 19, Grude, Široki Brijeg i Tuzla 20, Mostar 21, Livno 23, Gradačac 25 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 941 hPa, za 1 hPa je viši od normalnog i opada.

Na istoku, sjeveroistoku Bosne i u Hercegovini danas će prijepodne preovladavati sunčano vrijeme, uz postepeno naoblačenje tokom dana. U ostatku BiH pretežno oblačno. Kiša, pljuskovi i grmljavina očekuju se na zapadu i sjeverozapadu Bosne, a prema kraju dana ili u večernjim satima u većini područja. Obilnije padavine u Krajini i dijelovima centralne Bosne.

Vjetar slab do umjeren, u većem dijelu Bosne sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevna temperatura iznosit će od 24 do 30, na istoku i sjeveroistoku Bosne do 32. U Hercegovini dnevna temperatura zraka od 30 do 34 stepena.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz postepeno naoblačenje poslijepodne. Kiša je moguća prema kraju dana ili u večernjim satima. Dnevna temperatura iznosit će oko 32 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.