BiH

Vlada KS

Nabavka novih minibusa za Hadžiće i sredstva za lokalnu poslovnu zonu

23/07/2020

Ministarstvo saobraćaja i Direkcija za puteve Kantona Sarajevo na području ove općine realizuju i planiraju realizirati projekte ukupne vrijednosti četiri miliona KM

Vlada Kantona Sarajevo današnju sjednicu održala je u sali Općine Hadžići, a ovom prilikom su premijer Mario Nenadić i ministri razgovarali s načelnikom Općine Hamdom Ejubovićem o tekućim infrastrukturnim i drugim projektima na području ove općine.

– Ovo je bila prilika da se Vlada upozna s problemima u Općini Hadžići, kao i da razgovaramo o započetim i planiranim projektima. Prezentirali smo načelniku konačne planove i odluke vezane za projekte koje smo usaglašavali zajednički u prethodnom periodu, te koji će se tokom ove i narednih godina realizirati uz podršku Kantona – izjavio je premijer Nenadić.

Kako se navodi u saopćenju teme razgovora bile su projekti sanacije i rekonstrukcije putne infrastrukture, kao i nabavke novih devet minibusa u svrhu poboljšanja javnog prijevoza za stanovništvo ove lokalne zajednice, koji bi trebali biti u prometu do septembra.

Inače, Ministarstvo saobraćaja i Direkcija za puteve Kantona Sarajevo na području ove općine realizuju i planiraju realizirati projekte ukupne vrijednosti četiri miliona KM.

U svrhu izgradnje putne infrastrukture u poslovnoj zoni Hadžići, Ministarstvo privrede iz budžeta za ovu godinu izdvojilo je 200.000 KM, a tim povodom je danas resorni ministar Draško Jeličić potpisao sporazum o sufinansiranju ovog projekta s općinskim načelnikom Hamdom Ejubovićem.

Ministarstvo kulture i sporta KS izdvojilo je 500.000 KM iz budžeta za ovu godinu za realizaciju projekata sanacije Doma Tarčin, izgradnje igrališta u Pazariću, kao i sanacije dvorane u Kulturno-sportskom centru Hadžići, saopćeno je.

Također je Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture izdvojilo sredstva u iznosu od 780.000 KM kojima je započela implementacija projekata izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže na području ove općine.

Načelnik Ejubović je kazao da je riječ o značajnim sredstvima koja do sada nikada nisu izdvojena za projekte u ovoj lokalnoj zajednici u toku jedne godine iz budžeta Kantona.

– Zahvaljujem na ovakvim odlukama i planovima. Smatram da Vlada KS ima pametan i ozbiljan pristup u aktulenoj krizi i da se s njom nosi na pravi način, pogotovo u segmentu ekonomije, jer sve resurse i snage angažuje kako bi se kriza prebrodila radom – naglasio je načelnik Ejubović.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.