Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Načelnik Kneževa imao nesreću, vozio pijan

bore-skeljic

Načelnik opštine Kneževo, Bore Škeljić učestvovao je sinoć u saobraćajnoj nesreći na području ove opštine, potvrđeno je u MUP-u RS.

Policija je, prije dolaska na mjesto nesreće, dobila dojavu da se iz pravca Ugra prema Kneževu kreće putničko vozilo marke “Škoda Oktavia” na način da ugrožava ostale učesnike u saobraćaju, piše ATV.

U udesu je osim načelnika Kneževa učestvovao i vozač D.S.(1971) iz Banja Luke koji je upravljao teretnim motornim vozilom marke “Volvo” i priključnim vozilom.

Bore Škeljić na mjestu nesreće zatečen je sa vidnim povredama u predjelu glave, te mu je odmah ponuđeno da mu se ukaže medicinska pomoć u Domu zdravlja Kneževo, što je on odbio.

Na mjestu saobraćajne nezgode izvršen je uviđaj i utvrđeno je da je do saobraćajne nezgode došli prilikom mimoilaženja pomenutih vozila, a nakon završenog uviđaja učesnici su alkotestirani i utvrđeno je da načelnik Kneževa ima 1,82 promila alkohola u organizmu, a D.S. 0,33 promila alkohola u organizmu.

Policija je Škeljića privela u službene prostorije Policijske stanice Kneževo zbog nedozvoljenog prisustva alkohola u organizmu.

Tokom vršenja uviđaja, u vozilu kojim je Škeljić pronađen je i oduzet pištolj marke CZ sa pripadajućim mecima, od kojih je jedan metak bio u cijevi. Provjerom kroz službene evidencije utvrđeno je da Škeljić posjeduje dozvolu za držanje, ali da ne posjeduje dozvolu za nošenje oružja čime je počinio prekršaj po odredbama Zakona o oružju i miniciji, navedeno je iz policije. Navedeno je i da je Škeljić konstantno vrijeđao policijske službenike upućujući im pogrdne riječi i prijeteći im.

Policija je načelnika Kneževa iz policijske stanice, na lični zahtjev nešto prije 23 časa sprovela u Hitnu službu Doma zdravlja Kneževo, gdje je dežurni doktor pokušao da mu ukaže pomoć, što je on odbio, pa je ponovo vraćen u službene prostorije Policijske stanice Kneževo.

Iste noći oko četiri časa ujutru Škeljić je ponovo na lični zahtjev prevezen u Hitnu službu Doma zdravlja Kneževo, odakle je kolima Doma zdravlja Kneževo prevezen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjoj Luci, gdje je nakon ukazane pomoći pušten na kućno liječenje.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta protiv Bolje Škeljića nadležnom sudu biće podnesen izvještaj zbog počinjenih prekršaja po odredbama Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH, Zakona o oružju i municiji i Zakona o javnom redu i miru.