BiH

zenica

Načelnik Maglaja novi predsjednik kantonalne organizacije SDP-a

22/09/2019

Mahmutagić je i jedini načelnik lokalne zajednice u ZDK-u iz te partije

Aktuelni načelnik Općine Maglaj Mirsad Mahmutagić novi je predsjednik Kantonalne organizacije Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine u Zeničko-dobojskom kantonu.

Mahmutagić je na današnjoj izborno-izvještajnoj konferenciji KOSDP-a ZDK, koja je održana u sali Gradskog vijeća Zenice, dobio podršku 112, od ukupno 190 delegata, koliko ih je od pozvanih 250 iz 11 općinskih te Gradske organizacije Zenica, prisustovalo sjednici te pristupilo glasanju.

Neposredno pred glasanje, kandidat za predsjednika te organizacije, Ernad Hrvić iz Tešnja povukao je svoju kandidaturu pa su delegati za novog predsjednika birali između dosadašnjeg predsjednika Senaida Begića iz Zenice, koji je ovog puta dobio 62 glasa te Adnana Čobe iz Kaknja, za kojeg je glasalo 16 delgata.

Mahmutagić je i jedini načelnik lokalne zajednice u ZDK-u iz te partije. Podršku delegata nije dobio ni izvještaj o radu KO SDP-a BiH ZDK za period od 12. 07. 2015.-22.09.2019. godine, kojeg je podnio bivši predsjednik Senaid Begić, za koji je glasalo tek 65 delegata. Njih 55 bilo je protiv, a 50 suzdržanih.

Gosti na konferenciji bili su zenički gradonačelnik Fuad Kasumović i generalni sekretar SDP-a BiH, Zavidovićanin Elvir Karajbić. Pismo podrške delegatima, koje je pročitao predsjednik GO SDP-a Zenica Mladen Simić, uputio je i predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić, koji zbog bolesti nije mogao doći u Zenicu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.