BiH

Mirsad Mahmutagić

Načelnik Maglaja: “U strahu smo, nivo Bosne konstantno raste”

03/02/2019

Strahujemo da će te kuće biti poplavljene s obzirom da nivo Bosne još raste, izjavio je Mahmutagić

Maglaj ne pamti gore i teže dane u svojoj historiji od onih iz maja 2014. godine, pa je njihov strah od sadašnjih dešavanja u vezi s poplavama opravdan i razumljiv. Stravične poplave koje su zahvatile veći dio BiH čini se neće zaobići ni Maglaj. Mirsad Mahmutagić, načelnik općine Maglaj u izjavi za Patriju kažu da su konstantno na terenu i da prate stanje.

“Nivo Bosne je još u porastu. Strahujemo da bi rijeka mogla dostići maksimalan nivoa, s obzirom da od Zenice još dolaze nove količine vode. Trenutno je u prekidu odvijanje saobraćaja na regionalnom putu Maglaj – Zavidovići na području Čojluka kod Ulišnjaka. U prekidu je i komunikacija ispod gradskog mosta prema Omerdimom polju te dio petlje na M17 kod tvornice Natron Hayat.”

“U području Jelovca u MZ Misurići rijeka Bosna se izlila već do prvih kuća. Strahujemo da će te kuće biti poplavljene s obzirom da nivo Bosne još raste”. izjavio je Mahmutagić.

Podsjećamo, nakon poplava 2014. štete su se zbrajale mjesecima poslije. Maglaj još uvijek osjeti te posljedice. Sada strahuje od novih poplava.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.