Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ilidža

Načelnik Muzur posjetio paroha Danilovića pred Vaskrs: “Bogatstvo koje trebamo čuvati”

muzur-paroh2

“Ova zaista ugodna posjeta i razgovor sa našim parohom Darkom Danilovićem, ni najmanje mi ne smeta da produžim u jednu od naših ilidžanskih džamija i obavim džumu namaz”

Načelnik sarajevske općine Ilidža Nermin Muzur posjetio je paroha blažujskog Darka Danilovića i Crkvu Sv. Save u Blažuju pred Vaskrs.

“U susret pravoslavnom prazniku Vaskrsu smo posjetili Darka Danilovića paroha blažujskog i Crkvu Sv. Save u Blažuju. Crkva je inače zajedno sa grobljem proglašena za nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine.

Prilikom posjete i obilaska razgovarali smo o redovnim aktivnostima, o obilježavanju 125. godišnjice i mnogim drugim zanimljivim temama.

Prilikom obilaska potpisali smo i redovnu podršku, kroz Program podrške vjerskim zajednicama, a ove godine smo povećali taj iznos.

Naša vrijedna ekipa je također jutros posjetila Crkvu Sv. Save te oprala i dezinfikovala prostorije i dvorište crkve.

Ova zaista ugodna posjeta i razgovor sa našim parohom Darkom Danilovićem, ni najmanje mi ne smeta da produžim u jednu od naših ilidžanskih džamija i obavim džumu namaz. Ovo je bogatstvo koje trebamo čuvati, njegovati i biti primjer svima kako može.

Svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti želim čestitati Vaskrs, molim Gospodara da svako na svoj način doprinese miru i prosperitetu naše domovine”, objavio je Muzur na Facebooku.

U susret pravoslavnom prazniku Vaskrsu smo posjetili Darka Danilovića paroha blažujskog i Crkvu Sv. Save u Blažuju….

Posted by Nermin Muzur on Friday, April 30, 2021