bosanski šamac

Načelnik općine naručio limuzinu od 105.000 KM: “Moram, nemam u čemu da se vozim”

samuele-errico-piccarini-MyjVReZ5GLQ-unsplash

U tenderskoj dokumentaciji postavljen je i opseg po pitanju dužine, širine i visine vozila, a sve ukazuje kako će to biti neko od vozila koje proizvodi „Škoda“

Pred zgradom općine Bosanski Šamac uskoro će biti parkirana luksuzna limuzina vrijedna oko 100.000 maraka koju je naručio načelnik Đorđe Milićević, a koja će biti plaćena iz budžeta ove nerazvijene lokalne zajednice u Posavini.

On traži automobil sa automatskim mjenjačem, snagom motora od 160 kilovata, sjedišta od mikrofiber materijala i poliestera otpornim na fleke, zatamnjena stakla, točkove od 18 inča i brojne druge savremene dodatke koje danas posjeduju moderna vozila, piše Capital.

U tenderskoj dokumentaciji postavljen je i opseg po pitanju dužine, širine i visine vozila, a sve ukazuje kako će to biti neko od vozila koje proizvodi „Škoda“.

Milićević za Capital kaže da je bio prinuđen da uzme auto, jer nema u čemu da se vozi.

Tačnije, kako nam je otkrio, trenutno koristi automobil Centra za socijalni rad koji je ovoj ustanovi doniran.

„Posljednji automobil kupio je bivši načelnik općine Savo Minić i to odmah nakon što je dobio mandat. Od tada do danas, a ja sam načelnik bio u dva mandata, nisu se kupovala nova vozila“, priča on.

Prema njegovim riječima, automobil koji je kupio Minić je prešao preko 300.000 kilometara i više nije pouzdan.

„Njim se može voziti po lokalu, ali je podložno kvarovima i ne može se dalje ići, zbog toga ga pokušavamo prodati“, rekao je Milićević.

Podsjećamo, 2009. godine tadašnji načelnik, a današnji Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić kupio je „Audi A6“ za oko 100.000 maraka.

Zanimljivo je da je Minić tu kupovinu pravdao uštedom goriva.

Naime automobil koji mu je tada bio na raspolaganju po njegovoj tvrdnji je trošio 20 litara benzina, dok „Audi“ u prosjeku troši šest litara dizela.