Načelnik Srebrenice osudio napad na Vučića: Ljudska fukara bacila je mrlju!

camil durakovic

Načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković izrazio je danas duboko razočarenje incidentom koji se dogodio u Potočarima kada je napadnut premijer Republike Srbije Aleksandar Vučić.

U razgovoru s medijima Duraković se izviniuo Vučiću jer oni koji su napali Vučića, kako je rekao, nisu bili članovi porodica koje danas ukopavaju svoje najmilije.

– Ovo su uradili bolesni umovi koji su iskoristili ovaj dostojanstveni događaj. Vučić je danas zagrlio srebreničku majku Muniru Subašić, prisustvovao komemoraciji za žrtve i na svoj rever okačio srebrenički cvijet čime je pokušao suosjećati s našom tugom i boli. I onda neko ko uopšte nije iz Srebrenice i nije kopao nikoga svog, ta ljudska fukara, napadne čovjeka na ovom našem svetom mjestu- kazao je Duraković.

On je najavio da će pokušati uspostaviti kontakt s premijerom Vučićem kako bi se izvinio

Ogradio se od osoba koje su počinile incident, naglasivši da su oni isti kao i oni koji su u Han Pijesku gađali kamion s posmrtnim ostacima 136 žrtava genocida u Srebrenici.

On je najavio da će pokušati uspostaviti kontakt s premijerom Vučićem kako bi se izvinio zbog Bošnjaka koji žive u Skelanima, Liješću, Dobraku, Bratuncu i drugim mjestima koja su u blizini granice sa Srbijom.

Zaključio je da nakon ovoga treba zauzeti zajednički stav i osuditi ovo što se dogodilo u Potočarima te naučiti lekciju da se neke stvari u Potočarima neće više prepuštati slučaju.