Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

reakcija

Načelnik Tanović tvrdi da općina nije prekrečila mural na Grbavici

Foto: DM/Općina Novo Sarajevo

Nakon vijesti da je mural prekrečen po naredbi Općine Novo Sarajevo, oglasio se načelnik Hasan Tanović, koji tvrdi da to nije istina

Vijest da je mural koji su na Grbavici oslikali Benjamin Čengić i Rikardo Druškić prekrečen naišla je na brojne negativne reakcije javnosti.

Nakon vijesti da je mural prekrečen po naredbi Općine Novo Sarajevo, oglasio se načelnik Hasan Tanović, koji tvrdi da to nije istina.

“Apsolutni sam protivnik bilo kakvog uklanjanja ili cenzurisanja murala koji svaki na svoj način uljepšava fasadu na kojoj se nalazi. Danas sam na portalima pročitao informaciju da je Općina Novo Sarajevo uklonila mural na objektu na koji je kompanija DM poklonila građanima na Grbavici. Prije svega, želim da konstatujem da ta informacija nije tačna”, napisao je načelnik Tanović na Facebooku.

Tanović tvrdi da je mural prekrečila kompanija DM.

“Kompanija DM je prije više od godinu dana dobila odobrenje za ocrtavanje komercijalnog murala/reklame na godinu dana, a paralelno sa tim je sklopila Ugovor sa stanarima zgrade na kojoj se mural/reklama nalazi, te nakon što je taj period istekao, DM je navedeni mural prekrečio. To im je u skladu sa propisima i bila obaveza. Naglašavam da je osim te mogućnosti kompanija mogla da zatraži i produženje dozvole, što nisu učinili, a razlog zbog kojeg je to tako, potrebno je potražiti upravo kod njih”, zaključio je načelnik Općine Novo Sarajevo.