Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prognoza vremena

Nad BiH su se nadvili oblaci koji donose promjenu vremena, stižu padavine

Izvor: FHMZ

Najniža jutarnja temperatura zraka danas između 10 i 15, na jugu do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 23 stepena

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno lokalni pljuskovi su najizgledniji na području Hercegovine i na jugozapadu Bosne.

U većem dijelu Bosne očekuje se slaba prolazna kiša u ranim jutarnjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine, južnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka između 10 i 15, na jugu do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 23 stepena.

U Sarajevu će biti djelomično vedro. Malo kiše može pasti u ranim jutarnjim satima.

Najniža jutarnja temperatura zraka oko 13 stepeni, a najviša dnevna oko 20 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZ).

Stižu padavine

Kako je BHmeteo objavio, padavine, kiša i pljuskovi, su toku noći s utorka na srijedu zahvatili sve krajeve. zemlje.

Najviše padavina će biti u Hercegovini i zapadnim dijelovima Bosne gdje se očekuje 10-25 mm kiše po meturu kvadratnom i tu je uz pljuskove moguća grmljavina. U ostatku zemlje manje padavina, najmanje na istoku Bosne.

U jutarnjim satima srijede padavine prolaze uz djelimično razvedravanje. Danas (srijeda) tokom dana uglavnom suho i djelimično sunčano vrijeme. U Hercegovini lokalno moguća kiša tokom dana. Vjetar slab do umjereni južni i jugozapadni. Toplo uz dnevne temperature 20 do 25°C.

Prognoza FHMZ-a za naredne dane

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slabi lokalni pljuskovi su mogući na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C.

Izvor: FHMZ

U petak pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Moguća je slaba grmljavina. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C.

U subotu se prognozira sunčano uz umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove dio prijepodneva se očekuje magla. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21°C.