Nadiri dijagnosticiran autoimuni hepatitis, novca za liječenje nema

nadira_muhibic

Dvanaestogodišnjoj djevojčići Nadiri Muhibić potrebna je naša pomoć.

Nadira je učenica šestog razreda Osnovne škole Mirsad Prnjavorac u Vogošći i nakon liječenja u Kliničkom centru Sarajevo i konsultacija sa doktorima klinike Memorijal iz Istanbula dijagnosticiran joj je autoimuni hepatitis, te je konstatovano da se dalje liječenje mora nastaviti na klinici Memorijal u Turskoj.

Autoimuni hepatitis je upala u jetri koja nastaje kada imunološki sustav napada jetru. Iako uzrok autoimunog hepatitisa nije posve jasan, neke bolesti, toksini i lijekovi mogu potaknuti autoimuni hepatitis kod osjetljivih ljudi, posebice žena.

Neliječeni autoimuni hepatitis može dovesti do ciroze jetre i na kraju do zatajenja jetre. Kada se dijagnosticira i liječi u ranoj fazi, autoimuni hepatitis često se može kontrolirati lijekovima koji potiskuju imunološki sistem.

Transplantacija jetre može biti opcija kada autoimuni hepatitis ne reagira na liječenje ili kada je bolest jetre uznapredovala.

Za troškove boravka i smještaja u toku daljih pretraga na klinici Memorijal i priprema za transplataciju jetre, njenim roditeljima potrebna su velika novčana sredstva koja oni nisu u mogućnosti obezbjediti.

otpusno-pismo-strana-1

Nadira je kćerka Teufika Muhibića dugogodišnjeg prosvjetnog radnika iz Šeste osnovne škole Ilidža.

Svi koji želite pomoći Nadiri novčana sredstva moguuplatiti na žiro račun

1410010099999987 BBI banke sa pozivom na broj 1413061320560971 na ime Teufik Muhibić u svrhu uplate:

Liječenje djeteta Nadire Muhibić

Uplate iz inostranstva žiro račun 1413061320561068 IBAN BA391413061320561068 SWIFT BBIBBA22 za valute EUR, USD , GBP I SEK – SWIFT PBZGHR2X i SWIFT ABANSI2X, valuta TRY