BiH

ZKD

Nagrade za najbolje ekološko literarne i likovne radove

26/12/2018

Učenici su, očito, bili jako inspirisani pa je na našu adresu prisitglo više od 1.000 radova

Podjelom ukupno 12 nagrada, po tri za likovne i literarne radove učenika osnovnih i srednjih škola, okončan je 13. izbor najboljih radova o temi zaštite okoliša, a koji organiziraju NIPD „Naša riječ“ iz Zenice i Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša Zeničko-dobojskog kantona.

Kako je istakla direktorica NIPD „Naša riječ“ Anisa Ohran, ovogodišnja tema konkursa bila je „Napiši priču – uradi sliku“, a pobjednici u konkurenciji likovnih radova bili su: Lamija Čolaković (OŠ „Ćamil Sijarić“ Nemila kod Zenice) i Ermina Čorbo (MSŠ „Mehmedalija Mak Dizdar“ Breza) te u konkurenciji literarnih radova: Adna Međić (Prva osnovna škola Maglaj) i Adin Kadrić (Druga gimnazija Zenica).

-Učenici su, očito, bili jako inspirisani pa je na našu adresu prisitglo više od 1.000 radova, koje je ocjenjivao stručni žiri – istakla je Ohran.

Ona je dodala kako su novčane nagrade za srednjoškolce 200 KM za prvoplasirane, 150 KM za drugoplasirane te 100 KM za trećeplasirane radove.

Nagrade za osnovce umanjene su za po 50 KM, dok je škola iz koje je pristiglo najviše radova, OŠ „Hasan Kikić“ iz zeničkog naselja Tetovo, dobila besplatnu pretplatu na ekološki časopis „ZE-DO eko“.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.