Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

brčko distrikt

Najavili po 400 maraka jednokratne pomoći uposlenicima u javnim službama

Foto: Fena
Ilustracija

Kao predsjednik Komisije za budžet brčanske Skupštine na kraju je iskazao i uvjerenje da će komisija završti svoj posao do konca narednog mjeseca, kako bi rebalans bio usvojen najkasnije početkom septembra

Članovi Komisije za budžet Skupštine Brčko distrikta BiH započeli su danas detaljnu analizu proslijeđenog rebalansa budžeta od 40,5 miliona maraka, razmatrajući pristigle amandmane.

Predsjednik Komisije Srđan Blažić ocijenio je kako je sada zadatak Komisije da pronađe dodatne uštede u okvirnom iznosu od 10 posto na predloženi rebalans.

Prema njegovim riječima, to znači da se mora primijeniti obrazac po kojem će bar četiri miliona maraka u odnosu na sadašnji prijedlog biti preusmjeren na zahtjeve koje su se čuli i tokom protekle javne rasprave.

-Jasno je da novca treba biti za jednokratnu novčanu pomoć penzionerima, kao i za potpunu provedbu odluke o izdvajanju po 400 maraka jednokratne pomoći uposlenicima u javnim službama i institucijama sa srednjom i nižim stručnim spremama – akcentirao je Blažić, dodavši da posebno treba obratiti pažnju na one ustanove koje eventualnu odluku neće moći provesti zbog nedostatka sredstava.

Kao predsjednik Komisije za budžet brčanske Skupštine na kraju je iskazao i uvjerenje da će komisija završti svoj posao do konca narednog mjeseca, kako bi rebalans bio usvojen najkasnije početkom septembra.