BiH

Ministarstvo sigurnosti BiH

Najavljena deblokada bh. kamiona na granici između Slovenije i Hrvatske

14/03/2020

Nakon obavezne medicinske trijaže policija Republike Hrvatske će pod policijskom pratnjom provesti kamione ka Bosni i Hercegovini

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić danas je telefonski razgovarao s ministrom unutrašnjih poslova Republike Hrvatske Davorom Božinovićem povodom novonastale krize u regionu zbog koronavirusa.

Radi se o konsultacijama  i telefonskoj komunikaciji svih ministara sigurnosti i unutrašnjih poslova u regionu kako bi se omogućila deblokada 700 kamiona s robom koji čekaju na italijansko-slovenačkoj granici.

Prema sadašnjem dogovoru, nakon obavezne medicinske trijaže, policija Republike Hrvatske će pod policijskom pratnjom provesti kamione ka Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Bugarskoj i drugim državama.

Na taj način omogućit će se normalno snabdijevanje stanovništva i privrede svih pomenutih država. Ovaj režim treba, kako je dogovoreno od svih ministara sigurnosti i unutrašnjih poslova, trajno ostati, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.