pomozi.ba

“Najbolji obrok u mjesecu” nova kampanja u koju se i vi možete uključiti

DSCF9925 (1)

Zbog rastuće potrebe, a sa ciljem omogućavanja brzog humanitarnog djelovanja za životno i egzistencijalno ugrožene sugrađane i sugrađanke, Udruženje je pokrenulo trajnu humanitarnu kampanju „Najbolji obrok u mjesecu“

Udruženje Pomozi.ba je u utorak, 30. novembra 2021. godine u hotelu „Hills“ predstavilo javnosti trajnu humanitarnu kampanju „Najbolji obrok u mjesecu“.

Nakon uvodnih riječi i video priloga o dvije osobe kojima je putem Pomozi.ba programa za pomoć u liječenju omogućeno ozdravljenje, vidno potresen pričama o izlječenju Dženane Ibragić od karcinoma te vraćanju sluha malenom Adnanu Ališanu i njegovoj majci, zvanicama se obratio i Elvir Karalić, predsjednik Udruženja Pomozi.ba i pojasnio ideju kampanje, kao i njene moguće efekte – „omogućiti što više liječenja, lijekova i terapija, koje su spasonosne za naše sugrađane, a koje su uglavnom, finansijski ili tehnički nedostupne u našoj zemlji.

U 2020.godini, udruženje Pomozi.ba prikupilo je 1,85 miliona KM i usmjerilo ka liječenju djece i odraslih, koje sami ne bi mogli finansirati. Kada bismo mogli, ispričali bismo vam hiljadu priča, pokazali hiljade fotografija djece i odraslih s čijim zdravstvenim problemima svakodnevno liježemo u krevet i jutrom se budimo. Brojevi ne mogu dočarati važnost svakog pojedinog poduhvata koji je našim sugrađanima pomogao vratiti zdravlje i dao šansu da žive normalan život.

Za Adnana Ališana, ali i za 10 njegovih vršnjaka i vršnjakinja ugradnja kohlearnog aparata omogućila je povratak sluha i jednaku šansu za govor, rast i razvoj i normalan život. Brojni roditelji su dobili priliku za novi život zahvaljujući transplantacijama i terapijama protiv malignih oboljenja koje je udruženje Pomozi.ba smo finansiralo.

Zbog rastuće potrebe, a sa ciljem omogućavanja brzog humanitarnog djelovanja za životno i egzistencijalno ugrožene sugrađane i sugrađanke, Udruženje je pokrenulo trajnu humanitarnu kampanju „Najbolji obrok u mjesecu“. Kampanja je nastala iz potrebe da se omogući kontinuirano solidarisanje i pomaganje za više od 200 građana mjesečno, koji ovakvu vrstu pomoći traže od Pomozi.ba, a za koje, iz objektivnih razloga, nije moguće kreirati individualne apele za prikupljanje sredstava i kampanje.

“Najbolji obrok u mjesecu” funkcioniše na način da kroz odziv uprava kompanija, institucija i drugih pravnih lica, kao i pojedinaca, svaki zaposlenik koji želi – kreira računovodstvu trajni nalog za doniranje jednog toplog obroka mjesečno za liječenja Pomozi.ba. Iznos od 8 KM nikoga neće oštetiti, ali nekome može spasiti život. Upravo taj obrok je „najbolji obrok u mjesecu“.

Želimo odgovoriti na sve molbe, a to možemo jedino uz vašu pomoć, jer ih je sve više. Smatramo da svi zaslužuju podršku. Pozivamo vas da preuzimanjem obrasca za trajni nalog ili popunjavanjem vlastitog, odlučite da jednom mjesečno vaš „preskočeni obrok“ spasi nekome život. Naši zaposlenici su već počeli popunjavanje naloge, a uskoro ćemo pokrenuti i izazov na društvenim mrežama, za druge kompanije.

U trajnom nalogu, potrebno je upisati slijedeće podatke:

Primalac: POMOZI.BA

Adresa: Dr. Fetaha Bećirbegovića br 8

Svrha uplate: Najbolji obrok u mjesecu

Račun broj: 338-730-22202506-52 (Unicredit bank BiH)

Iznos: 8 KM (minimalni iznos, moguće je donirati i više)

Zajedno možemo omogućiti više liječenja i što više sretnih priča!