BiH

Humanitarna akcija

Najbolji obrok u mjesecu: “Pomozi.ba” pokrenuo izazov na društvenim mrežama

06/12/2021

Zaposlenici "Pomozi.ba" prvi su kreirali trajne naloge za "Najbolji obrok u mjesecu" - doniranje jednog toplog obroka mjesečno za liječenja sugrađana

Humanitarno udruženje “Pomozi.ba” pokrenulo je izazov povodom nove kampanje “Najbolji obrok u mjesecu” kako bi udruženim snagama spasili što veći broj života u Bosni i Hercegovini, javlja Anadolu Agency (AA).

Zaposlenici “Pomozi.ba” prvi su kreirali trajne naloge za “Najbolji obrok u mjesecu” – doniranje jednog toplog obroka mjesečno za liječenja sugrađana.

“Najbolji obrok u mjesecu je onaj koji smo donirali za liječenje, za spas, za život drugih. Trajnim nalogom za doniranje minimalno 8 KM mjesečno, za liječenja ‘Pomozi.ba’, sa svrhom ‘Najbolji obrok u mjesecu’, direktno finansirate liječenje i lijekove naših građana, komšija, bližnjih”, navedeno je u saopćenju “Pomozi.ba”.

S izazovom na društvenim mrežama udruženje je počelo 5. decembra 2021. godine, a u narednom periodu izazivaju i druge kompanije i pravna lica da se kao kolektivi priključe “Najboljem obroku u mjesecu”.

Izazovu se moguće priključiti na sljedeći način:

1. Kreiranjem trajnog naloga za doniranje minimalno 8 KM mjesečno za “Pomozi.ba” “Najbolji obrok u mjesecu”;

2. Objavom na profilima svojih društvenih mreža zašto se učestvuje u “Najboljem obroku u mjesecu”;

3. Tagiranjem Pomozi.ba, uz #NajboljiObrokUMjesecu, a moguće je izazvati i partnerske kompanije da urade isto.

Ovim putem pozvali su sve pojedince i kompanije da im se priključe i u ovoj humanoj misiji, čiji je cilj pomoć oboljelima širom BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.