Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Najgori gradski prijevoz u Europi: Kad uposlenik GRAS-a nasrne na putnike

revizor

Sarajevo ima najgori javni gradski prijevoz u Europi. Građani su primorani voziti se u starim i prljavim vozilima koja moraju i dugo čekati, a gužve su nepodnošljive.

“Još uvijek se vozimo kao u Aušvic da idemo. Gužve su takve da ljudi stoje jedni drugima na glavi”, kaže starija Sarajka.

Javni gradski prevoz u Sarajevu odavno je dosegnuo niske grane. To i ne čudi jer je JKP Gras, koje pruža usluge prevoza, godinama u gubicima i čudno je kako uopće funkcionira.

Posebna priča su nekulturni i bahati kontrolori karata, pa i pojedini vozači, koji se ne libe fizički obračunati sa neistomišljenicima.

“Naši revizori se moraju ponašati u skladu s načelima koje mi propagiramo, a to su uljudnost i profesionalnost. Oni bi morali to da rade. Građani koji nemaju takav tretman, mogu se žaliti na postupke naših uposlenika i mi to sankcionišemo.

Ali, građani također moraju shvatiti da moraju kupiti kartu. Mi uglavnom imamo problema s ljudima koji nemaju kartu”, kaže direktor Gras-a Avdo Vatrić.

Bilo kako bilo, Gras već godinama nije kupio novo vozilo i zbog teške finansijske situacije nije u mogućnosti pratiti razvoj grada i povećanje broja putnika. A Sarajlije to nisu zaslužile!