Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Najveći park u Sarajevu otvara vrata 21. septembra

park halilovici 2

Svečano otvaranje Centra za edukaciju, sport i rekreciju „Safet Zajko“ u Halilovićima, općina Novi Grad Sarajevo, bit će upriličeno sutra u 17 sati, uz prigodan kulturno-zabavni i sportski program.

park haliloviciRealizacijom ovog projekta Općina Novi Grad Sarajevo stanovnicima Novog Grada i Sarajeva „poklanja“ veliki i moderan park s raznovrsnim sadržajima, namijenjen cijeloj porodici, penzionerima, sportistima i rekreativcima.

Park je ispunjen raznovrsnim zelenilom, odraslim stablima, ukrasnim grmljem, upotpunjen šetnicama i klupama za sjedenje.

Centar je smješten u središtu Novog Grada, udaljenom svega pet minuta od tramvajskog i autobuskog saobraćaja.

park halilovici 1Pješačkim stazama i mostom koji je izgrađen u Nedžarićima, te biciklističkim stazama i saobraćajnicom koja je nedavno obnovljena, povezan je s gradom, tako da će građani imati mogućnost dolaska do Centra pješice, biciklom, ali i automobilom.

U sklopu Centra izgrađena je moderna atletska staza, prva i jedina na prostoru općine Novi Grad i susjednih općina, koju će moći koristiti sportisti, atletičari, ali i rekreativci.

Uz atletsku stazu su fudbalski teren s vještačkom travom, te teren za skok udalj, košarkaški teren, svlačionice, zatim dječija igrališta s mobilijarom i terenom za odbojku na pijesku.

U centralnom dijelu Centra „Safet Zajko“ su fontana, šadrvan i ljetna pozornica namijenjena za kulturno-zabavne manifestacije, oko koje će biti postavljene ljetne bašte za posjetioce, a u neposrednoj blizini nalazi se prostor za fitnes na otvorenom.

Park će imati besplatnu wi-fi mrežu, saopćeno je iz općinske Pres-službe.