Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Najviše kiše u posljednja 24 sata palo je u Neumu

vrijeme kisa

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom.

Ponegdje uz kišu mogući su i pljuskovi sa grmljavinom. Intenzivnije padavine očekuju se u Hercegovini i jugozapadnim područjima.

Očekivana količina padavina u toku 24 sata: od 25 do 40 l/m2, u Hercegovini, jugozapadnim i ponegdje u centralnim područjima Bosne, a u ostalim djelovima od 5 do 15 l/m2. Vjetar će biti slab do umjeren istočnog smjera, a krajem dana na momente i pojačan sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura iznosit će od 12 do 18 stupnjeva.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom. Najviša dnevna temperatura iznosit će oko 14 stupnjeva.

Jutros je u BiH bilo pretežno oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom.

Količine padavina u protekla 24 sata (mm): Neum 30, Čemerno 26, Bileća i Nevesinje 25, Gacko 22, Prijedor 19, Bosanski Novi, Drvar i Gradačac 18, Mostar 17, Trebinje i Tuzla 14, Bijeljina, Doboj i Višegrad 13, Rudo, i Srebrenica 11, Livno i Sanski Most 10, Han Pijesak 9, Banja Luka, Banja Luka i Bjelašnica 8, Bugojno, Mrkonjić Grad i Zenica 5, Goražde, Jajce i Sokolac 3, Ivan-sedlo i Zvornik 2, Foča i Sarajevo 1.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 1 stupanj, Goražde 7, Ivan-sedlo, Livno i Sokolac 8, Bugojno, Drvar i Jajce 10, Gradačac i Zenica 11, Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo, Srebrenica, Trebinje, Tuzla i Zvornik 12, Mostar 13, Neum 14 stupnjeva.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 937 milibara, za 5 milibara je niži od normalnog i sporo opada, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.