Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MUP KS

Nakon dojave o bombama u toku KDZ pregledi škola, apeluje se za strpljenje

Sarajevo: Policijski vrši nove pretrese u slučaju smrti Đenana Memića
16.09.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Policajci MUP-a Kantona Sarajevo na vise lokacija u Sarajevu vrsi nove pretrese u slucaju smrti Dzenana Memica. Pretresi se obavljaju po nalogu Tuzilastva Bosne i Hercegovine. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Pod nadzorom dežurnih tužilaca Kantona Sarajevo, više multidisciplinarnih policijskih timova vrši pregled školskih objekata, saopćeno je iz Uprave policije MUPKS

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS), povodom zaprimljenog e-maila prijetećeg sadržaja u više škola na području Kantona, u saradnji s drugim agencijama za provođenje zakona poduzima sve potrebne mjere i radnje na zaštiti djece i nastavnog osoblja.

Pod nadzorom dežurnih tužilaca Kantona Sarajevo, više multidisciplinarnih policijskih timova vrši pregled školskih objekata, saopćeno je iz Uprave policije MUPKS.

Apeluje se na građanke i građane za saradnju i strpljenje, a vozačima se skreće pažnja da u blizini škola voze opreznije, s obzirom da je veći broj djece van školskih objekata.