Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon dženaze, u Srebrenici večeras najavljen koncert duhovne muzike

Nakon današnje dženaze u Potočarima: U Srebrenici večeras ma

Nakon što je danas u mezarju Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari uz ranije 6.241, ukopano još 136 žrtava srebreničkog genocida, i pored odluke Vijeća ministara BiH kojom je 11. juli proglašen za Dan žalosti, povodom Petrovdanskih dana, u Srebrenici je večeras nastavljeno obilježavanje manifestacije tim povodom nazvane “23 godine zločina bez kazne”, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon današnje dženaze u Potočarima: U Srebrenici večeras manifestacija povodom Petrovdanskih dana

Ispred porte hrama Pokrova presvete Bogorodice u Srebrenici okupila se grupa građana da proslavi ovaj praznik. Naime, planirano je održavanje večeri duhovne muzike u izvođenju muzičkog sastava “Srbče” iz manasitra Bijele Vode kod Ljubovije i “paljenje lila”, kako stoji na plakati koja je ranije postavljena na više objekata u gradu.

U predvečernjim satima na ulici je zabilježen i jedan građanin koji je gradom prošao noseći u zastavu Republike Srbije. Zastava je okačena na ogradu Hrama koji se nalazi na uzvišenju u centru Srebrenice.

Nakon današnje dženaze u Potočarima: U Srebrenici večeras ma

Petrovdanski dani se u Srebrenici održavajnu povodom podsjećanja na srpska stradanja u i oko Srebrenice u posljednjem ratu, posebno na Petrovdan 1992. godine.

Manifestacija će biti završena na Petrovdan, sutra, 12. jula, služenjem parastosa za poginule Srbe kod spomen-obilježja u selu Zalazje.