Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ana brnabić

Nakon Hrvatske i premijerka Srbije komentarisala izgradnju aerodrom u Trebinju: Iznenađena sam

Otvoren Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru
MOSTAR, 5. aprila (FENA) – Nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije koronavirusa, u Mostaru je u utorak svečano otvoren dvadeset treći Međunarodni sajam gospodarstva.(Foto FENA/Emanuel Soca)

Analizirat ćemo sve što kažu i mi ćemo kao savjestan i potencijalni investitor odgovoriti. Mislim da je to projekt koji treba da nas spaja, a ne da nas razdvaja. Nadam se da ćemo naći način da razgovaramo – poručila je Brnabić

Predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić u Mostaru se osvrnula na temu izgradnje aerodroma u Trebinju i reakcije iz Hrvatske koja je zatražila da se izgradnja obustavi dok se utvrdi utjecaj tog projekta na okoliš.

– Iskreno, iznenadila sam se na reakciju iz Hrvatske. Mislim da je to odličan čitav projekt za čitavu regiju, za Bosnu i Hercegovinu. To je još jedan aerodrom koji će, direktno i tijekom same izgradnje, utjecati na rast BDP-a i rast ekonomije, na podizanje građevinskog sektora i to u vremenima krize – rekla je Brnabić koja je sudjelovala na svečanosti otvaranja Međunarodnog sajma gospodarstva.

Predsjednica Vlade Srbije smatra kako će zračna luka u Trebinju imati pozitivan utjecaj i na hrvatski turizam.

– Pragmatična sam političarka i nisam sigurna da razumijem razloge takve reakcije. Za mene je to suviše odlazak u prošlost, treba da živimo danas i da gledamo u budućnost. Kada gledamo ekonomske razloge, svi ekonomski pokazatelji govore da je to dobro za sve, i za BiH, i Republiku Srpsku, Crnu Goru i Hrvatsku. Analizirat ćemo sve što kažu i mi ćemo kao savjestan i potencijalni investitor odgovoriti. Mislim da je to projekt koji treba da nas spaja, a ne da nas razdvaja. Nadam se da ćemo naći način da razgovaramo – poručila je Brnabić.