Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon kiše za 1. maj sunčano, temperatura između 20 i 25 stepeni

BiH

Prvi maj na sarajevskim izletištima

U ponedjeljak, 1. maja, u Bosni i Hercegovini očekuje se sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

Tokom dana, razvojem oblačnosti, ponegdje u istočnim i sjeveroistočnim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura zraka kretat će se između 1 i 5, na jugu od 6 do 10, a najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 25 stepeni.

Danas u većem dijelu Bosne i Hercegovine preovladava oblačno vrijeme sa kišom. Obilnije padavine se očekuju prije podne u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. U višim područjima sa susnježicom i snijegom. Ponegdje i u nižim područjima moguća je susnježica i snijeg. Slabije padavine prije podne u Krajini i zapadnim područjima Bosne. Od večernjih sati, postupno smanjenje oblačnosti u Krajini, zapadnim područjima Bosne i u Hercegovini, a tokom noći i na sjeveru zemlje. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7 i 14, na jugu zemlje do 18 stepeni.

I sutra će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U noći na ponedjeljak razvedravanje. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 4, na jugu od 5 do 9, a najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 19, na jugu zemlje od 20 do 24 stepena.

I u utorak, drugog dana praznika, u Bosni i Hercegovini se očekuje naoblačenje sa zapada koje će prije podne uvjetovati slabu kišu. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 7, na jugu zemlje od 7 do 11, a najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 22 stepena.