Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

promjena vremena

Nakon kratkog zahlađenja i padavina vraćaju nam se vreli ljetni dani

jablanicko-jezero

anas će veći dio dana preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Više sunčanog vremena na krajnjem jugu zemlje

Jutros je u većem dijelu zemlje oblačno. Kiša pada u sjevernim i loklano u centralnim područjima. Vedro je na jugu zemlje.

Danas će veći dio dana preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Više sunčanog vremena na krajnjem jugu zemlje. Padavine su uglavnom lokalne i slabijeg intenziteta. Više padavina se očekuje na sjeveru i sjeveroistoku Bosne.

U poslijepodnevnim satima postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 24°C, na jugu zemlje do 28°C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Na području grada povremeno može pasti malo kiše. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U ponedjeljak će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini očekujemo malu do umjerenu naoblaku, a u poslijepodnevnim satima se očekuje razvedravanje u cijeloj zemlji.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29°C, na jugu zemlje do 31°C.

U utorak će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove izgledna je magla i niska naoblaka, a u Hercegovini sunčano.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 32°C, na jugu zemlje do 34°C.

Prema prognozi FHMZBiH-a, u srijedu se u Bosni prije podne očekuje sunčano vrijeme. Umjeren porast naoblake u drugom dijelu dana. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi su izgledni na području Krajine i sjevera Bosne. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 33, na jugu zemlje do 35 stepeni.