Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zaposlio nesuđenog ministra

Nakon misice Ševkušić, novi ministar Lučić ima još jedno iznenađenje

lucic (1)

Podsjećamo, nakon što je Božovićeva kandidatura propala, alternativa mu je postao Lučić koji je, osim što je studirao više od desetljeća, i srednju školu završio za pet umjesto za četiri godine jer je treći razred morao ponavljati

Novi ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Miloš Lučić, kojemu je trebalo 12 godina da bi završio privatni fakultet, odmah je poduzeo korake kako bi popunio svoj ured.

Javnost u BiH saznala je danas da je za savjetnicu postavio bivšu misicu, Marinu Ševkušić, koja je 2016. osvojila naslov druge pratilje Miss planeta Zemlje za BiH.

Uz to što je u svom uredu zaposlio bivši pratilju Miss planeta Zemlje iz BiH, novi ministar Lučić odabrao je šefa kabineta.

I to ni manje ni više, nego nesuđenog ministra Mlađena Božovića, koji je prvobitno bio kandidat za tu istu ministarsku poziciju kao i Lučić.

Podsjećamo, nakon što je Božovićeva kandidatura propala, alternativa mu je postao Lučić koji je, osim što je studirao više od desetljeća, i srednju školu završio za pet umjesto za četiri godine jer je treći razred morao ponavljati.

I Lučić i Božović kadrovi su Demokratskog narodnog saveza (DNS), male stranke iz Prijedora koja je postala dijelom vladajuće većine u BiH zahvaljujući koaliranju sa Savezom nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika. Lučić je, podsjetimo, imenovan sa 22 glasa “za”, 15 “protiv” i jednim suzdržanim. Time je, nakon nekoliko mjeseci “kašnjenja”, konačno popunjeno Vijeće ministara BiH u novom sazivu.

Brat novog ministra Mladen Lučić ujedno je kum predsjednika DNS-a Nenada Nešića.