Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon najvećeg bureka: Tuzlaci žele napraviti najveće kolo na svijetu

tuzla 32222

Za narednu godinu u Tuzli planirano je održavanje projekta ˝We are Europe, We are the World˝ tokom kojeg će se predstaviti turistički potencijali Tuzlanskog kantona, a ovom bi događaju trebali prisustvovati predstavnici turističkih agencija iz regiona, gradonačelnici, ambasadori, te folklorna društva, javlja Anadolu Agency (AA).

˝Važno je to što će sve turističke agencije iz regiona biti ovdje, oko 100 agencija će doći i nadat ćemo se da će oni posjetu našem kantonu uvrstiti u svoj program posjeta. Predviđen je dolazak oko 30.000 do 50.000 posjetitelja u tri dana i raduje me što u programu stoji da će se u tom vremenu posjetiti više lokalnih zajednica u TK˝, izjavio je nakon prvog radnog sastanka Mirsad Gluhić, ministar trgovine, turizma i saobraćaja u Vladi TK.

Ovaj bi događaj, smatra Omer Isović iz ˝Kreativa marketinga d.o.o˝, koji je jedan od organizatora, Tuzlu ponovo vratio u centar medijske pažnje.

˝Imamo goste iz regije, a organizaciju u tom dijelu događaja preuzima Grad Tuzla. Uz učestvo folklornih društava, planirali smo napraviti najveće kolo na svijetu, sa 15.000 ljudi, a to će biti na Panonskom jezeru. Planirali smo i povratak Tuzlanskog sajma, a grad i kanton zaslužuju jedan takav sajam. Tuzlanski burek, odnosno ´Tuzla gastro show´ održat će se u septembru iduće godine i već imamo dogovor sa pjevačem Halidom Bešlićem i na tom događaju očekujemo oko 30.000 ljudi˝, naveo je Isović.

Za Ginisovog rekorda: U Tuzli napravljen najveći burek na svijetu (FOTO)