BiH

Bosanska Kostajnica

Nakon obilne kiše cijeli grad u BiH završio pod vodom, ulice pretvorene u rijeke (FOTO)

17/06/2019

Bundalo je naveo da je u ovom trenutku veoma teško procijeniti koliko je objekata poplavljeno jer je pod vodom bio cijeli grad

Jako nevrijeme koje je pogodilo općinu Bosanska Kostajnica pričinilo je znatnu materijalnu štetu, izlile su rječice Tavija i Bubnjarica, kao i manji potoci koji su gradske ulice pretvorili u rijeke.

Načelnik općine Bosanska  Kostajnica Drago Bundalo proglasio je vanredno stanje nakon sinoćnjeg nevremena, a već danas bi trebalo da bude imenovana komisija za procjenu štete.

“Oko 21.00 čas počela je da pada kiša i u roku od sat vremena kompletan grad je `plivao`, više nego 2014. godine. Obilaskom terena konstatovali smo da su odnesena tri mosta na rječici Taviji i da se pojavilo klizište u selu Petrinja koje ugrožava jedan stambeni objekat”, rekao je Bundalo Srni.

Prema njegovim riječima, porodica iz ovog objekta je iseljena, a danas će biti traženo rješenje za ovaj problem.

Načelnik općine je dodao da je sa direktorom Civilne zaštite RS-ae Miletom Međedom dogovorio da Kostajnici budu proslijeđene pumpe i sušilice jer je voda ušla u veći broj objekata.

Bundalo je naveo da je u ovom trenutku veoma teško procijeniti koliko je objekata poplavljeno jer je pod vodom bio cijeli grad.

Svi potrošači na području općine Bosanske Kostajnica bili su bez električne energije oko dva sata.

U Bosanska Kostajnici trenutno ne pada kiša, snabdijevanje električnom energijom je uredno, a voda se povlači.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.