Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bihać

Nakon objave audio snimka prvog čovjeka Skupštine USK, reagovalo Tužilaštvo

razim halkic
Razim Halkić / FOTO: rtvusk

Sumnja na krivična djela podmićivanja i krivična djela protiv službene i druge odgovorne funkcije

Tužilaštvo USK formiralo predmet po službenoj dužnosti u vezi sa audio snimcima iz medijskog prostora koji se odnose na članove Skupštine USK

U odnosu na audio snimak koji se pojavio u medijskom prostoru i vezuje se za predsjedavajućeg Skupštine USK Razima Halkić, u kojem navodno iskazuje spremnost davanja dara opozicionim zastupnicima kako bi se deblokirao rad Skupštine USK, Tužilaštvo USK je dana 15.2.2022. godine po službenoj dužnosti formiralo predmet.

U tom predmetu će vršiti provjere iz navedenog javno objavljenog snimka obzirom da iz istog proizilazi osnov sumnje da se radi o nekom od krivičnih djela iz glave 31 Krivičnog zakona FBiH.

Radi se o krivičnim djelima podmićivanja i krivičnim djelima protiv službene i druge odgovorne funkcije.

Predmet je formiran s ciljem pravovremenog djelovanja, odnosno prikupljanja dokaza i vršenja provjera da li je počinjeno krivično djelo.

Tužilac ovog Tužilaštva koji je zadužio predmet poduzet će potrebne mjere i radnje s ciljem provjere da li je počinjeno krivično djelo, odnosno da li se u ovom događaju stiču obilježja krivičnog djela, potvrdili su iz Tužilaštva USK.