Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon objave u medijima, Vlada KS povukla odluku o raspodjeli para

konakovic
Šta će ovaj put Konaković napisati na Facebooku?

Nakon što je Žurnal objavio priču da je kantonalni premijer Elmedin Konaković dodijelio 40 hiljada maraka poticaja firmi bivšeg premijera FBiH Nedžada Brankovića, Vlada Kantona Sarajevo suspendovala je odluku o dodjeli 500.000 maraka poticaja za razvoj male privrede.

Tako će u kantonalni budžet biti vraćeno pola miliona maraka sa računa firmi Nedžada Brankovića, premijerovih savjetnika i stranačkih kolega.

Nakon objave prvog teksta na Žurnalu o sumnjivim poticajima, premijer Konaković je reagovao na svom Facebook profilu optuživši Žurnal da izmišlja.

-Nije prvi put da Žurnal izmišlja, tog 30.8. kada je održana sjednica sam bio na Arefatu- napisao je između ostalog Konaković.

No, ubrzo je uslijedio nastavak priče uz nove dokaze i nove primjere sumnjivih bespovratnih kredita.

Nakon tog teksta premijer se nije oglašavao na Facebooku, nego je Vlada Kantona Sarajevo suspendovala svoju odluku. Iz Vlade je najavljena revizija odluke i donošenje nove, piše Žurnal.info.

Konaković je u međuvremenu priznao da je potpisao odluku o dodjeli sredstava Nedžadu Brankoviću i drugim firmama u vlasništvu SDA kadrova.