BiH

Nakon optužbi majke, utvrđuje se odgovornost banjalučke doktorice

20/01/2016

Univerzitetski klinički centar Republike Srpske pokrenuo je postupak utvrđivanja odgovornosti za koruptivna djela doktorice Vesne Novaković u skladu s navodima Aleksandre Vesić, da su doktorici Novaković morali platiti da njihovu bebu uputi u Beograd.

Iz banjalučke bolnice tvrde sa će, ukoliko bude utvrđena odgovornost, postupiti u skladu s važećim propisima.

Navode i da se liječenje i tok bolesti pacijenta ne može dovesti u vezu s incidentom, odnosno pojavom tragova ulja u sistemu za proizvodnju i distribuciju komprimovanog zraka.

-Univerzitetski klinički centar će, kao i do sada, nastaviti liječenje ovog pacijenta u skladu s pravilima medicinske struke i profesionalne odgovornosti, stoji u saopćenju Univerzitetsko kliničkog centra RS.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra ističu da nemaju saglasnost majke pacijenta da javno iznose detalje o njegovom zdravstvenom stanju, što bi, tvrde, bolje razjasnilo ovu situaciju.

Aleksandra Vesić, majka bebe koja je bila na Odjeljenju intenzivne njege Klinike za dječije bolesti, progovorila je u izjavi pojedinim medijima u RS o lošim uvjetima na pojedinim odjelima banjalučke bolnice gdje bila smještena tokom održavanja trudnoće, a zatim i njena beba, koja je u 27. danu života poslata na liječenje u Beograd.

Ispričala je i da je jedna doktorica tražila novac da se dijete otpusti i prebaci u Beograd, te da će zbog toga podnijeti tužbu.

Vesić je rekla da je dijete, tek nakon kvara na respiratorima u banjalučkoj bolnici, upućeno u Beograd i to, kako je navela, u katastrofalnom stanju, gdje, kako je rekla, tek u Institutu za majku i dijete vraćeno u život.

Tvrdi da su joj prijetili pojedinci iz Univerzitetsko kliničkog centra RS, ali da neće odustati od tužbe.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.