Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

stiže osvježenje

Nakon pakla koji nas je zadesio u ponedjeljak, meteorolozi su za muštuluka

kupanje bazen

U noći na srijedu očekuju se nove padavine sa zapada koje će postepeno preći preko cijele zemlje, objavili iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, pogledajte prognozu za naredna tri dana

Nakon nekoliko dana tokom kojih je Bosnu i Hercegovinu pogodio toplotni val, pa su temperature u nekim dijelovima zemlje dostizale i 40 stepeni Celzijusa, stiže blago osvježenje. Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH visoke temperature zadržaće se još u utorak, a potom će doći do njihovog pada i kišnih padavina, prenosi Anadolu Agency (AA).

U utorak u Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U Bosni većinom umjerena naoblaka. Više oblačnosti se očekuje na području Krajine i sjevera Bosne. U drugoj polovini dana lokalni pljuskovi i grmljavina se prognoziraju u zapadnim, centralnim i istočnim područjima. Izgledna je i lokalna pojava grada. U noći na srijedu očekuju se nove padavine sa zapada koje će postepeno preći preko cijele zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine većinom sjevernog smjera. U Hercegovini prije podne jugo. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između 17 i 22 stepena Celzijusa, na jugu zemlje i do 27. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34, na jugu zemlje od 35 do 40 stepeni Celzijusa, navode iz FHMZ-a.

U srijedu se u Bosni očekuje oblačno vrijeme. U Hercegovini nakon sunčanog jutra naoblačenje. Kiša, pljuskovi i grmljavina će se pomjerati od jutarnjih sati sa zapada prema jugu i istoku zemlje do sredine dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha u Bosni većinom između 15 i 19 stepeni Celzijusa, a u Hercegovini od 20 do 26. Najviša dnevna temperatura zraka u Bosni uglavnom između 19 i 24, a u Hercegovini od 25 do 30 stepeni Celzijusa.

Veći dio dana u četvrtak biće pretežno oblačno vrijeme u centralnim i istočnim područjima. U ostatku zemlje sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između 11 i 16 stepeni Celzijusa, na jugu zemlje do 22. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 22 i 27 stepeni, na jugu zemlje do 31, istakli su iz FHMZ-a.