Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zahlađenje i padavine

Nakon proljetnih dana u BiH stiže velika promjena vremena

katedrala sarajevo vrijeme

Sutra se u BiH očekuje pretežno oblačno vrijeme

U BiH će danas biti sunčano i toplo uz umjeren razvoj oblačnosti, a poslije podne moguća je kiša u centralnim područjima i planinama na istoku.

Najviša temperatura vazduha biće od 16 do 21, na jugu oko 25 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar će biti slab, prije podne sjeveroistočnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Sutra se u BiH očekuje pretežno oblačno vrijeme. Lokalno će pasti malo kiše i to uglavnom u Hercegovini, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između dva i šest, na jugu zemlje od osam do 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 22 stepena Celzijusa.

U četvrtak u Bosni umjerena naoblaka. U Hercegovini pretežno oblačno. Jače naoblačenje sa juga krajem dana u Hercegovini će usloviti kišu. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, u Krajini i na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka u Bosni između 16 i 22°C, a u Hercegovini od 14 do 18°C.

U petak  u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Jača kiša u Hercegovini. Vjetar umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Jaki udari vjetra u jutarnjim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 18°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa slabom kišom. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 18°C.