Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon saobraćajne nesreće komandirka OSBiH Aldijana Ratković preminula

rogoj nesreca45

Aldijana Ratković, komandirka Oružanih snaga BiH preminula je nakon sedmodnevne borbe za život, usljed teške saobraćajne nesreće koju je doživjela prošle nedjelje na prevoju Rogoj kod Trnova.

Iz Oružanih snaga BiH, navode da je Aldijana Ratković bila pripadnica Oružanih snaga BiH bila tek 30 mjeseci.

aldijana-ratkovicNakon završene Osnovne oficirske obuke, raspoređena je na dužnost komandira 3. voda 1. pješadijske čete 3. pješadijskog bataljona 4. pješadijske brigade. Završila je više stručno-specijalističkih vojnih kurseva. Govorila je engleski i njemački jezik. Bila je izuzetno odgovorna i profesionalna djevojka koja je voljela da uči i pomaže drugima.

– Bila je najbolja od nas. Svi smo željeli da se ponekad pokazujemo boljim i posebnijim nego što jesmo, svi osim Aldijane. Nisam ništa rekao, ali me kupila za cijeli život. Zbog duboke iskrenosti i bez obruča savremenog modernog društva, bila je posebna – rekao je između ostalog jedan od kolega.

Iz Oružanih snaga BiH navode kako će i danas ali i ubuduće ostat uz Aldijaninu porodicu. Rado će se sjećati njenog iskrenog osmjeha i nepresušnog optimizma. Potporučnica Aldijana Ratković nije izgubila ovu bitku, ona je samo nastavila, vojnički, da korača dalje”, saopćeno je iz Oružanih snaga BiH.

Dženaza-namaz će se klanjati 15.08.2016. u 17,00 sati ispred džamije u Goraždu, nakon čega će se u mjesnom mezarju Ratkovići obaviti ukop.

Aldijana je zadobila teške povrede usljed saobraćajne nesreće koju je doživjela na Rogoju 7. avgusta kada je automobil u kojem se nalazazila usljed klizave ceste i kiše koja je padala podletio pod kamion.