Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjedndik NiP-a

Nakon sastanka sa Dodikom i Čovićem, oglasio se Elmedin Konaković

FOTO: Fena

Sastanku su prisustvovali predsjednici Socijaldemokratske partije (SDP), Naroda i Pravde (NiP), Naše stranke (NS), Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i Saveza nezavisnih socijaldemokrata Nermin Nikšić, Elmedin Kokanović, Edin Forto, Dragan Čović i Milorad Dodik

Predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković kazao je danas nakon sastanaka lidera stranaka koalicionih partnera koji čine vlast na državnom nivou u Bosni i Hercegovini, da je susret bio teži od nekih uobičajenih.

– Danas smo napravili male korake po nekim temama i dogovorili se za nastavak razgovora u skorom vremenu, u kojem ćemo precizirati i definirati neka nova gledišta i otvoriti nove priče te dogovarati donošenje zakona koji bi trebali koristiti svima – naveo je Konaković.

Osvrnuo se na pet usvojenih zakona u državnom parlamentu koji su dio uvjeta koje je Evropska unija stavila pred BiH, navodeći da će oni koristiti svim građanima Bosne i Hercegovine što će biti njihova za nastavak rada i dalje razgovore i dogovore.

Razgovarano je danas, potvrdio je i Konaković o Zakonu o sudovima, ali i o Zakonu o sukobu interesa, a otvorene su i rasprave o istočnoj i južnoj interkonekciji te se može govoriti o konkretnijim rezultatima i efektima koji su iza njih i sastancima koji treba da proizvedu nove.

– Implementacija prethodnih sastanaka je viđena na sjednicama i to je bio važan i lijepi dio našeg dogovora koji s ponosom pristavljamo i Briselu i za to očekujemo da dobijemo nešto zauzvrat – podvukao je Konaković.

Sastanku su prisustvovali predsjednici Socijaldemokratske partije (SDP), Naroda i Pravde (NiP), Naše stranke (NS), Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i Saveza nezavisnih socijaldemokrata Nermin Nikšić, Elmedin Kokanović, Edin Forto, Dragan Čović i Milorad Dodik.