Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ilidža

Nakon smrti žene od korone: Ambulanta zatvorena, radnici Doma zdravlja u izolaciji

dom zdravlja ilidza

Firma u kojoj je žena radila također je pokušavala osigurati testiranje ali ni to nije bilo moguće

Nakon smrti 52-godišnje žene kod koje je nakon smrti potvrđen virus korona, do daljnjeg je zatvorena ambulanta Hrasnica, a Dom zdravlja Ilidža u koju je žena dovezena u utorak je dezinfikovan, potvrdio je za Novinsku agenciju Patria Arman Šarkić, portparol JU Dom zdravlja KS.

On je kazao da se radi na pronalasku druge lokacije kada je riječ o ambulanti u Hrasnici.

Na pitanje da li su uposlenici Doma zdravlja Ilidža u samoizolaciji nakon jučerašnjeg slučaja, Šarkić je kazao da je to obavezno postupanje i da je riječ o 15 do 20 osoba uz dalji propisani tretman.

Kako je za Novinsku agenciju Patria potvrdio Mirza Hadžiabdić iz MUP KS u utorak u 12 sati u Dom zdravlja Ilidža sanitetskim vozilom iz Hrasnice je dovezena žena bez znakova života gdje je utvrđena smrt.

Hadžiabdić je kazao da je obaviješten tužilac Tužilaštva KS, ali da nema elemenata za dalje uključivanje Tužilaštva i pripadnika MUP KS.

Preminula žena posljednjih 12 dana imala je visoku temperaturu i u više navrata je tražila testiranje što je odbijeno. Firma u kojoj je žena radila također je pokušavala osigurati testiranje ali ni to nije bilo moguće.

Uposlenici ove firme javili su nadležnoj epidemiološkoj službi kako bi dobili dalje upute i eventualno testiranje. Važno je istaći da preminula žena nije dolazila na posao, a od 15. marta (nedjelja) imala je visoku temperaturu.

Za sada iz Zavoda za javno zdravstvo KS se nisu oglašavali o ovom slučaju što se očekuje na današnjim press konferencijama i Vlade KS i Federalnog kriznog štaba.