Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon što je Koridor Vc nazvao “ve-ce”, Jusko se oglasio na Facebooku

jusko
Ismir jusko

Jučer je položen kamen temeljac za izgradnju prekograničnog mosta između BiH i Hrvatske u mjestu Svilaj, koji će biti dio koridora Vc.

Pored Denisa Zvizdića, predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, u našoj delegaciji bio je i Ismir Jusko, ministar prometa i komunikacija BiH, koji je prilikom svog obraćanja koridor Vc nazvao “koridorom ve ce”.

Ministar Jusko se nakon spomenutog gafa oglasio se i na Facebooku.

“Poštovani prijatelji,
Juče, nakon 6 godina čekanja, otvorili smo radove na mostu kod Svilaja. U zadnja 2 mjeseca, zajedno sa svojim saradnicima učinio sam sve da nešto što je toliko čekalo, napokon dobije svoju realizaciju. Neprespavane noći, gripa i groznica, kod mene su uzele danak koji je juče kulminirao. Pad koncentracije rezultirao je tim da sam rimski broj V pročitao kao slovo ‘v’ i zajedno sa nastavkom c, pročitao sam kao Ve-ce. U potpunosti priznajem napravljeni propust i grešku i od srca se izvinjavam svima onima koje sam uvrijedio ovim činom. Puno važnija od govora za mene je bila činjenica da pokrećemo nešto što je od strateškog značaja za državu, da je više od 100 ljudi juče dobilo posao i da vraćamo život u taj kraj ali napravio sam taj propusti i ja ga priznajem. Čovjek sam od krvi i mesa i kao takav mogu napraviti propust kao što je ovaj jučerašnji. Molim vas da mi ne zamjerite na tome…”, napisao je ministar Jusko.