BiH

bihamk

Nakon što su shvatili kakav su problem napravili kod Bradine, stiglo novo obavještenje

06/08/2022

Jučer su se zbog spomenutih radova formirale duge kolone u pravcu Sarajeva. U koloni se čekalo duže od sat, što je izazvalo nezadovoljstvo vozača i njihovih suputnika

Iz BIHAMK-a je rečeno da ih je izvođač radova obavijestio da se kod Bradine više ne formiraju duge kolone te najavio da će radovi od danas biti od 22 do četiri sata.

“Zbog radova na izgradnji kružnog toka u blizini mjesta Bradina na magistralnom putu Tarčin-Konjic, u noćnim satima (od 22 do 04 sati), saobraća se naizmjenično jednom trakom, uz regulaciju semaforima. Tokom dana na ovoj dionici saobraća se dvosmjerno bez zastoja”, javljaju iz BIHAMK-a.

Kolone su nastajale na magistralnoj cesti Tarčin – Konjic zbog gradnje kružnog toka, koji se gradi zajedno s autoputem od Tarčina do Bradine. Ovo je dionica autoputa duga skoro sedam kilometara, a na kojoj se nalazi i tunel Ivan.

Jučer su se zbog spomenutih radova formirale duge kolone u pravcu Sarajeva. U koloni se čekalo duže od sat, što je izazvalo nezadovoljstvo vozača i njihovih suputnika.

Nezadovoljstvo je bilo utoliko veće zbog toga što se čekalo na vrlo visokim temperaturama. Na pojedinim vozilima, koja su bila u koloni, desili su se kvarovi.

Srećom, izvođači radova i njihovi nalogodavci čini se da su shvatili kakav neodgovoran potez u povukli.

Oglasili se iz Autocesta FBiH

Gužvi u saobraćaju zbog izvođenja radova na Izgradnji kružnog toka u mjestu Bradina, kakve su viđene jučer, više neće biti s obzirom na to da su iz Javnog preduzeća Autoceste FBiH dali nalog izvođaču da radove na spomenutom dijelu izvodi samo u noćnim satima, i to u periodu od 22.00 do 06.00 sati.

Radovi na izgradnji kružnog toka u mjestu Bradina, na magistralnom putu Tarčin – Konjic, u sklopu aktivnosti koje se odvijaju na izgradnji autoceste na Koridoru Vc, dionica Tarčin – Ivana, započeli su jučer.

Kako je navedeno u saopćenju JP Autoceste FBiH, gužve koje su se dogodile prvog dana izvođenja aktivnosti na izgradnji kružnog toka koji će magistralnu cestu povezati sa dionicom Tarčin – Ivan nastale su greškama izvođača radova na ovoj dionici.

– Ovim putem želimo poslati izvinjenje svim građanima koji su se jučer našli u neugodnoj situaciji i koji su satima čekali u kolonama prouzrokovanim greškama koje je napravio izvođač radova.

S obzirom na situaciju koja se dogodila prvoga dana aktivnosti izgradnje kružnog toka, a da bi u daljnjem periodu izbjegle slične neugodne situacije, JP Autoceste FBiH dalo je nalog izvođaču da radove na spomenutom dijelu izvodi samo u noćnim satima, i to u periodu od 22:00 do 06:00 sati – navodi se u saopćenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.