BiH

komšić uputio telegram saučešća

Nakon vijesti o smrti Segmedine Srne Bajramović prekinuta sjednica Parlamenta FBiH

31/05/2022

Predsjedavajući je prethodno izrazio sućut stranačkim kolegama Segmedine Srne-Bajramović u Predstavničkom domu, kadrovima Socijaldemokratske partije BiH

Nakon iznenadne vijesti o smrti delegatkinje Doma naroda Federalnog parlamenta Segmedine Srne-Bajramović, prekinuta je sjednica Predstavničkog doma.

Zastupnici su po isteku polusatne pauze koju je predsjedavajući Doma Mirsad Zaimović proglasio nedugo po tužnoj vijesti koja u tom trenutku još nije bila potvrđena odali počast preminuloj koleginici, a Zaimović najavio da će sjednica vjerovatno biti nastavljena u ponedjeljak, o ćemu će zastupnici biti obaviješteni do nedjelje u ovoj sedmici.

Predsjedavajući je prethodno izrazio sućut stranačkim kolegama Segmedine Srne-Bajramović u Predstavničkom domu, kadrovima Socijaldemokratske partije BiH.

Uime zastupničkog kluba te stranke, Damir Mašić, član Predstavničkog doma, dao je izjavu novinarima nakon prekida sjednice.

– Uvijek je bila hrabra i snažna žena i u politici i generalno, u životu, te ćemo je takvu i pamtiti. Uz sve to, vedra i nasmijana. Ne samo SDP, mislim da je cjelokupno društvo izgubilo jednu dobru osobu – kazao je.

Segmedina Srna Bajramović je bila članica aktuelnog saziva Doma naroda u Federalnom parlamentu, delegirana na tu dužnost kao članica Skupštine Sarajevskog kantona.

Komšić uputio saučešća

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je telegram saučešća porodici, prijateljima i kolegama preminule novinarke i političarke Segmedine Srne-Bajramović.

Naglasio je da je sa iskrenim žaljenjem primio veoma tužnu vijest o smrti svoje drage prijateljice, poznate bosanskohercegovačke novinarke i političarke Segmedine Srne-Bajramović.

– Upućujem najdublje izraze saučešća njenoj porodici, prijateljima i kolegama. Suosjećam sa njihovom boli. Upečatljiv rad i doprinos u novinarstvu naše drage Segmedine Srne-Bajramović zauvijek ćemo pamtiti. Njen prerani odlazak veliki je gubitak za bosanskohercegovačko društvo. Počivala u miru – naveo je Komšić, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Umrla u 49. godini

Podsjetimo, zastupnica Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH) u Skupštini Kantona Sarajevo Segmedina Srna- Bajramović preminula je danas u 49. godini.

Kako je rečeno iz policije, izlaskom na lice mjesta, konstatovano je da je riječ o prirodnoj smrti. Po još nepotvrđenim informacijama, Srna-Bajramović je preminula od posljedica srčanog udara.

Jučer je učestvovala u radu sjednice Skupštine KS-a. Pored toga Srna-Bajramović bila je i delegatkinja u Domu naroda Parlamenta FBiH.

Dugogodišnja je članica SDP-a, a prije bavljenja politikom imala je karijeru u novinarstvu.

Srna-Bajramović bila je udata i majka dva sina.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.