Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tužilaštvo TK

Naložena obdukcija tijela poginulog rudara, drugi rudar priključen na respirator

rudari ftv (1)

Prema informacijama koje je medijima dao federalni inspektor Nuraga Duranović do nesreće je došlo kada se na rudare obrušilo 12-14 kubika uglja

U nesreći koja se dogodila sinoć u Rudniku mrkog uglja Đurđevik smrtno je stradao rudar R.F (40), a teško povrijeđen rudar H.K, koji je hospitaliziran u UKC Tuzla.

– Na mjestu događaja se nalazi i federalni rudarski inspektor koji će Tužilaštvu dostaviti izvještaj o uzrocima i drugim okolnostima vezanim za nesreću. Izdata je naredba za obdukciju tijela preminulog. Policijski službenici trenutno saslušavaju i uzimaju izjave od većeg broja osoba. Tužilaštvu će u narednim danima izvještaje dostaviti i rudarski inspektor i policijski službenici – izjavio je Fenu glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović.

Povrijeđeni rudar je smješten u jedinici Intenzivne njege na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju UKC Tuzla.

– Priključen je na respirator i konstatovane su kontuzije pluća – izjavila je glasnogovornica UKC-a Tuzla Ersija Aščerić – Mujedinović.

Prema informacijama koje je medijima dao federalni inspektor Nuraga Duranović do nesreće je došlo kada se na rudare obrušilo 12-14 kubika uglja.