Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

fbih

Nalozi za isplatu invalidnina za januar upućeni bankama

novac marke
Foto: Arhiv
Ilustracija

Nalozi za isplatu invalidnina su kategorijama su upućeni bankama

Federalno ministarstvo finansija osiguralo je sredstva za isplatu invalidnina za ratne vojne invalide, porodice poginulih te nosioce ratnih priznanja za januar 2024. godine, u ukupnom iznosu od 28.415.362,23 KM, saopćeno je iz tog ministarstva.

Također su osigurana sredstva za isplatu civilnih invalidnina (tuđa njega i pomoći) i invalidnina za civilne žrtve rata za prethodni mjesec u ukupnom iznosu od 23.525.645,43 KM.

Nalozi za isplatu invalidnina tim kategorijama su upućeni bankama.

Počinje isplata januarskih naknada po osnovu zaštite porodice s djecom u Kantonu Sarajevo

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo saopćilo je da će danas početi isplata naknada, po osnovu zaštite porodice s djecom, za januar 2024. godine. Korisnici mogu preuzeti te naknade u bankama, u kojima imaju otvorene tekuće račune.

Za tu namjenu Ministarstvo je izdvojilo 6.401.718,40 KM.

– Taj novac izdvojen je za 14.114 korisnika prava na dječji dodatak, naknadu umjesto plaće ženi-majci u radnom odnosu, dodatnu pomoć na ime brige i njege djeteta ženi-majci u radnom odnosu, novčanu pomoć nakon porođaja žene-majke koja nije u radnom odnosu, novčanu pomoć nezaposlenoj porodilji (FBiH), dodatnu pomoć na ime brige i njege djeteta nezaposlenoj porodilji (KS), jednokratnu novčanu pomoć za opremu novorođenog djeteta, te dodatnu pomoć na ime prehrane djeteta do šest mjeseci – saopćila je Služba za protokol i press KS.