Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pukla bruka

Namagarčio Dodika i Cvijanović: Hoće li ko odgovarati zbog lažnog milijardera?

milijarder

Iako cijeli region bruji o tome kako su funkcioneri RS-a i BiH primili u kabinete lažnog milijardera Mai Vu Mina, još se niko zvanično nije obratio, niti je rečeno da li je neko iz kabineta Cvijanovićeve i Dodika odgovoran za ove propuste

Još se ne zna da li je neko odgovarao za propuste koji su se desili prošle sedmice kada su predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i predsjedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik u zvaničnu posjetu primili osobu koja se lažno predstavila.

Iako cijeli region bruji o tome kako su funkcioneri RS-a i BiH primili u kabinete lažnog milijardera Mai Vu Mina, još se niko zvanično nije obratio, niti je rečeno da li je neko iz kabineta Cvijanovićeve i Dodika odgovoran za ove propuste.

Novinari portala Srpskainfo pokušali su jsaznati da li će se ovaj slučaj detaljnije istražiti, te da li će iko odgovarati zbog ovih propusta, ali iz kabineta nismo dobili odgovore.

Iako stručnjaci već danima komentarišu da bi oni koji su Cvijanovićevu i Dodika doveli u središte skandala trebalo da odgovaraju, javnosti nije poznato da li se uopšte radi na tome da se utvrdi odgovornost. Zbog svega toga u vazduhu ostalo jedno veliko pitanje – kako je do ovoga uopšte moglo da dođe?!

Podsjećamo, Cvijanovićeva i Dodik primili su u svoje kabinete navodno lažnog biznismena Mai Vu Minha, te s njim razgovarali o potencijalnim investicijama u BiH.

Raskrinkao ga bloger

Bloger koji se predstavlja pod nadimkom Operacija Triciklo je istražio ko je Mai Vu Min, te otkrio njegovu stranicu na Vikipediji koja je napisana samo na vijetnamskom jeziku. Tamo piše i da je sarađivao sa svjetskim vođama poput Trumpa, Putina, Đinpinga, što su, kako bloger tvrdi, laži.

Min je na stranici svoje navodne korporacije fotošopirao fotografije sa svjetskim liderima. Primjera radi, fotošipirao je sebe pored Trumpa na APEC-u, ali postoje snimci s tog događaja na kojima se jasno vidi da pored Trumpa nije Mai Vu Min.