Završio u komi

Napad izvele “dvije ekipe”: Vasković objavio imena napadača na Vasiljevića (FOTO)

slobodan-vasiljevic-1

Organizator i koordinator ubica je Slaviša Jurošević, koji je još uvijek u bjekstvu, tvrdi Vasković

Slobodan Vasiljević, kojeg su pokušali likvidirati, 2, juna ove godine i dalje je u komi, na aparatima za disanje. Njegovo stanje je stabilno.

Ubistvo Vasiljevića je naručeno, u to nema nikakve dileme, piše Slobodan Vasković na svom blogu. Njegov tekst prenosimo u cjelosti.

Zna se sve, ali je nerealno da će MUP RS i nadležno Tužilaštvo u ovom slučaju do kraja rasvijetlititi sve aspekte zločina, kao što to nisu učinili sijaset puta do sada u drugim nedjelima.

Organizator i koordinator ubica je Slaviša Jurošević, koji je još uvijek u bjekstvu.

Milić i Radovanović

U pritvoru su Milutin Kandić, Goran Čalmić, Nebojša Ozinović, Stefan Garić, Miljan Milić, vozač u AD “Boksit” Milići, Nebojša Petković, takođe uposlen u AD “Boksit” i Stefan Radovanović.

I Jurošević i Kandić su vezani za AD “Boksit” Milići i imaju iza sebe niz premlaćivanja, pokušaja ubistava i drugih nedjela.

U noći kada je napadnut Vasiljević, formirane su “dvije ekipe”: jednu su činili Garić, Petković, Milić i Radovanović, a drugu Kandić, Čalmić i Jurošević.

Jurošević je vodio akciju za likvidaciju Vasiljevića, a Ozinović je bio zadužen da iz Parohijskog doma, gdje je sjedio u blizini Vasiljevića, dojavi napadačima/ubicama kada će on krenuti vani sa “Lovačke večeri”, koja je održana u tom objektu.

Napadači su Vasiljevića čekali sat i po, iza Parohijskog doma, a čim se pojavio na izlazu, što im je Ozinović javio, snažno je udaren metalnom šipkom u glavu.

Odmah nakon toga pritrčali su i drugi napadači i udarali su Vasiljevića po cijelom tijelu metalnim šipkama, sa namjerom da ga likvidiraju.

Kada su pomislili da su uspjeli u svom naumu, pobjegli su sa lica mjesta. Očito je da napadači nisu smjeli da se direktno suoče sa Vasiljevićem.

Petković

Prije dvije godine, Kandić i Jurošević, sa još nekoliko pomagača, presreli su automobilima, u blizini Šekovića, Vasiljevića. I tada su imali namjeru da ga likvidiraju, ali je on uspio da ih natjera u bijeg.

Sve to prijavljeno je Policijskoj upravi Zvornik, ali nikakve kazne za Juroševića i njegove saradnike/ubice i batinaše, nije bilo.

Nečinjenje takozvanih institucija je i dovelo do zločina, a povratak Milana Tegeltije “sa godišnjeg odmora” garantuje ubicama u pokušaju i naručiocima da će biti oslobođeni ili proći sa minimalnim kaznama.