Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zbog jakog vjetra narandžasto upozorenje za region Livna

vjetar

Federalni hidrometorološki zavod izdao je narandžasto upozorenje za region Livna zbog jakog vjetra koji se očekuje od ponoći sutra do podneva.

Očekuju se da će udari vjetra dostizati od 50 do 70, lokalno i do 80 kilometara na čas, saopšteno je iz Hidrometorološkog zavoda Federacije BiH.

Inače, za sutra se u Bosni najavljuje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima slabe padavine u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. Većinom slab snijeg, a u nizima je moguća i slaba kiša. U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti u Krajini i zapadnim područjima. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. U noći na nedjelju vjetar u Bosni mijenja smjer na jugo. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 1, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 7, na jugu zemlje do 10 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne sa slabim snijegom. Jutarnja temperatura oko -1, najviša dnevna oko 3 stepena.