Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vremenska prognoza

Narandžasto upozorenje zbog jakih udara vjetra na području Bihaća

kiša-vjetar

Jutros je visina snježnog pokrivača na Bjelašnici iznosila 53, Han Pijesku 32, Srebrenici 24, Sokocu 19, a Sarajevu (Bjelave) 18 centimetara

Narandžasto upozorenje zbog jakih udara vjetra izdato je za područje Bihaća, gdje se očekuju udari vjetra južnog smjera između 50 i 70 kilometara na sat, javlja Anadolu Agency (AA).

Žuto upozorenje zbog jakih udara vjetra izdato je za područja Banjaluke, Foče, Mostara, Sarajeva, Tuzle, Livna i Trebinja.

Jutros je u Bosni i Hercegovini vrijeme oblačno. Većinom pada snijeg ili susnježica. Na jugu zemlje pada kiša. Bez padavina na području Krajine.

Jutros je visina snježnog pokrivača na Bjelašnici iznosila 53 centimetra, Han Pijesku 32, Srebrenici 24, Sokocu 19, Sarajevu (Bjelave) 18, Tuzli 16, Mrkonjić Gradu i Bugojnu sedam, Rudom i Bihaću pet, Gradačcu četiri, a Livnu i Sanskom Mostu dva stepena.

Jutros je najniža temperatura izmjerena na Bjelašnici, minus deset, dok je najtoplije bilo u Mostaru i Širokom Brijegu, pet stepeni.

Na Sokocu su izmjerena minus dva, u Bugojnu, Drvaru, Sarajevu, Srebrenici i Tuzli nula, Jajcu, Livnu, Prijedoru, Sanskom Mostu i Zenici jedan, Banjoj Luci, Bihaću, Gradačcu i Trebinju dva, Grudama tri, a Neumu i Stocu četiri stepena.

Danas u Bosni i Hercegovini prije podne očekuje se pretežno oblačno vrijeme. Većinom će padati snijeg ili susnježica. Na jugu zemlje će padati kiša. Od sredine dana prema večernjim satima postepeno smanjenje oblačnosti. Krajem dana moguće je novo naoblačenje sa zapada. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Poslije podne vjetar mijenja smjer na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između tri i osam, na jugu do 11 stepeni, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

U Sarajevu veći dio dana oblačno. Prije podne će padati snijeg. Najviša dnevna temperatura zraka oko četiri stepena.

U petak prije podne očekuje se pretežno oblačno s kišom u nizinama, na planinama sa snijegom. Postepeno smanjenje oblačnosti u drugoj polovini dana. U ranim jutarnjim satima očekuju se jaki, lokalno i olujni udari juga. Sredinom dana vjetar mijenja smjer na sjever i sjeverozapad. Jutarnja temperatura zraka većinom između nula i pet, na jugu do osam, a najviša dnevna temperatura zraka između šest i 12 stepeni.

U subotu u Bosni i Hercegovini očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus četiri i dva, na jugu zemlje do pet, a najviša dnevna temperatura zraka između šest i 12, na jugu i sjeveru do 15 stepeni.

U nedjelju se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U južnim i jugozapadnim djelovima sa mjestimično slabom kišom. Jutarnja temperatura od četiri do 10, a najviša dnevna od devet do 15, na jugu i sjeveru do 18 stepeni.