Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Naredenih dana u BiH promjenljivo vrijeme

oblacno111

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U jutarnjim satima, po kotlinama i uz riječne tokove ima magle ili niske oblačnosti. Vjetar u Bosni će biti slab do umjerene jačine, sjevernog smjera, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između 14 i 19, a na jugu zemlje od 20 do 24 stupnja.

Količine padavina u protekla 24 sata (mm): Prijedor 36, Banja Luka, Banja Luka i Bosanska Gradiška 23, Bijeljina 22, Han-Pijesak 19, Bihać 18, Doboj, Mrkonjić-Grad i Srebrenica 14, Bosanski Novi 13, Sokolac i Zvornik 12, Foča 11, Gradačac, Jajce i Tuzla 10, Nevesinje 8, Bugojno, Drvar, Višegrad i Čemerno 6, Ivan-Sedlo i Sarajevo 5, Gacko, Livno i Zenica 4, Bjelašnica, Kupres i Rudo 2, Goražde 1.

U četvrtak će u Bosni i Hercegovini biti pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera, krajem dana u skretanju na istok i jugoistok. Jutarnja temperatura zraka iznosit će između 0 i 6, na jugu zemlje od 6 do 10, a najviša dnevna između 15 i 21, na jugu zemlje od 20 do 24 stupnja.

U petak će u Bosni i Hercegovini doći naoblačenje sa juga koje će u drugoj polovini dana uvjetovati lokalno slabe padavine. Vjetar će biti slab, južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka kretat će se između 3 i 8, na jugu zemlje od 8 do 12, a najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 23 stupnja.

U subotu će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Padavine se najprije očekuju u zapadnim područjima, a poslijepodne i krajem dana i u ostalim dijelovima. Intenzivnije padavine se očekuju u noći sa subote na nedjelju u Hercegovini. Jutarnja temperatura zraka iznosit će između 3 i 8, na jugu zemlje od 8 do 11, a najviša dnevna između 15 i 21 stupanj, saopćeno je iz Odsjeka za analizu i prognozu vremena Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.