Zapadnohercegovački kanton

Naređeno formiranje inspekcijskih timova, dva policajca i inspektor

inspekcija

Naredba je donesena nakon što je kantonalno Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne zaštite obavijestilo Štab civilne zaštite da je u protekla dva dana devet lica sa područja ovog kantona hospitalizovano u Univerzitetskoj bolnici u Mostaru zbog pogoršane kliničke slike

Štab civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona donio je naredbu o formiranju inspekcijskih timova zbog pogoršane situacije u vezi sa virusom korona.

Naredbom, koja je donesena na vanrednoj telefonskoj sjednici, gradskim i opštinskim štabovima naređeno je formiranje inspekcijskih timova u koje će biti uključena po dva policijska službenika i gradski/opštinski inspektor.

“Vođe timova su inspektori, a cilj je bolja kontrola pridržavanja postojećih naredbi kako bi se zaustavio negativan trend zaraze stanovništva virusom korona”, navode iz Štaba.

Naredba je donesena nakon što je kantonalno Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne zaštite obavijestilo Štab civilne zaštite da je u protekla dva dana devet lica sa područja ovog kantona hospitalizovano u Univerzitetskoj bolnici u Mostaru zbog pogoršane kliničke slike.

Na području Zapadnohercegovačkog kantona na prisustvo virusa korona pozitivne su 424 osobe, i to u Širokom Brijegu 182, Posušju 101, Grudama 93 i u LJubuškom 48.

U samoizolaciji je 1.110 lica, dok ih je iz samoizolacije izašlo 99.