Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Naredna tri dana u BiH sunčano uz umjerenu oblačnost

BiH

vrijeme

U Bosni i Hercegovini danas će biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i slabom grmljavinom. Vjetar će biti umjerene jačine, sa jakim udarima, većinom zapadnog i jugozapadnog smjera. Sredinom dana vjetar prolazno sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati između 18 i 23 stepena.

U petak će u Bosni i Hercegovini biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar će biti slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 2 i 7, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka između 19 i 24 stepena.

Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost će biti i u subotu. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka iznosit će između 5 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna između 21 i 27 stepeni.

U nedjelju će u Bosni i Hercegovini biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, razvojem oblačnosti mogući su i kratkotrajni pljuskovi. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka iznosit će između 6 i 12, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna između 22 i 28 stepeni, saopćeno je iz Odsjeka za analizu i prognozu vremena Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.