BiH

Prognoza vremena

Naredne sedmice će se “zamijeniti” ljeto sa zimom

27/10/2019

Temperature zraka u 13 sati (°C): Bjelašnica 13; Bugojno 17; Bijeljina, Doboj, Sarajevo i Zenica 19; Sanski Most 20; Neum 21; Banja Luka 22; Ivan Sedlo i Livno 23; Bihać, Mostar i Tuzla 24; Široki Brijeg 25 i Grude 26 °C

Danas je u Bosni i Hercegovini preovladavalo sunčano vrijeme. Prijepodne na sjeveru zemlje i po kotlinama u centralnim i istočnim područjima je bilo magle.

Temperature zraka u 13 sati (°C): Bjelašnica 13; Bugojno 17; Bijeljina, Doboj, Sarajevo i Zenica 19; Sanski Most 20; Neum 21; Banja Luka 22; Ivan Sedlo i Livno 23; Bihać, Mostar i Tuzla 24; Široki Brijeg 25 i Grude 26 °C.

Sutra u Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Prijepodne na sjeveru zemlje i po kotlinama u centralnim i istočnim područjima će biti magle. Od poslijepodnevnih sati postepeno povećanje oblačnosti sa sjeverozapada. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25°C.

U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 5°C, a najviša dnevna oko 21°C, saopćeno je iz FHMZ-a.

Pogoršanje stiže u utorak

U utorak u Bosni i Hercegovini preovladavat će oblačno vrijeme, a u drugoj polovini dana kiša sa sjevera i sjeverozapada postepeno će zahvatiti Bosnu. U Hercegovini slabija kiša moguća je u noći na srijedu. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i devet, na jugu zemlje do 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu zemlje do 22 stepena.

U srijedu u Bosni i Hercegovini očekuje se oblačno sa kišom, na planinama sa snijegom. Glavnina padavina predviđa se za prijepodnevne sate. U drugoj polovini dana moguće je slabljenje i postepen prestanak padavina. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između tri i sedam, na jugu zemlje i do 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između pet i devet, na jugu zemlje od 13 do 17 stepeni.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između nula i četiri, na jugu zemlje do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između šest i 11, na jugu zemlje od 13 do 17 stepeni.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.